U trendu

Teksaski list objavio snimak pucnjave u osnovnoj skoli

OSTIN – Teksaški list „Ostin Amerikan Stejtsmen“ objavio je danas montirane delove snimka školskog nadzora koji prikazuje policajce kako se povlače iz pucnjave u hodniku osnovne škole Rob u Juvaldeu u Teksasu 24. maja.

Na snimku se vidi kako 18-godišnji napadač Salvador Ramos ulazi u zgradu i noseći automatsku pušku AR-15 nesmetano hoda hodnikom škole u 11:33 časova, preneo je Rojters.

Nekoliko trenutaka kasnije, dete se vidi kako dolazi iza ugla hodnika i beži, a prvi policajci dolaze dva i po minuta kasnije.

Njih dvoje prilaze učionici, ali se povlače nakon što se čuju pucnji.

U 11:52 časova dolazi još policajaca naoružanih pištoljima, ali i dalje ne provaljuju u učionicu u kojoj je napadač.

Kako prikazuje video snimak, u 12:50 popodne, 77 minuta pošto je napadač ušao u školu, policajci su upali u učionicu i ubili ga.

Loš policijski odgovor nedeljama je u središtu federalnih, državnih i lokalnih istraga tog masakra i njegovih posledica.

Za objavljivanje snimka založile su se porodice nastradalih, a ceo snimak bi trebalo da bude objavljen tokom vikenda.

Ranije ovog meseca, izveštaj Teksaškog odeljenja za javnu bezbednost otkrio je da je policajac iz Juvaldea mogao da puca u Ramosa pre nego što je ušao u školu, ali je oklevao dok je čekao dozvolu nadzornika.

Salvador Ramos ubio je 19 dece i dvoje učitelja u školi 24. maja, što je jedno od poslednjih u nizu masovnih pucnjava širom Sjedinjenih Američkih Država.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar