U trendu

Stravičan masakr u Teksasu: Ušetao u crkvu i otvorio vatru, najmanje 27 mrtvih, više povređenih (foto, video)

Naoružani napadač ubio je više osoba u baptističkoj crkvi u gradiću Saterlend Springs u Teksasu, javljaju američki mediji.

Policija je saopštila da je napadač mirno ušetao u crkvu pred nedeljnu misu i otvorio vatru. Ubijeno je i ranjeno više ljudi, a napadač je ubijen.

Zasad nema više informacija o ovom slučaju.

Teksas: Pucnjava u crkvi, ima mrtvih

Nekoliko osoba je ubijeno u pucnjavi koja se dogodila kada je naoružani muškarac ušao u baptističku crkvu u Saderlend Springsu, u Teksasu i otvorio vatru na prisutne.

Komesar okruga Albert Gamez kazao je za televiziju NBC da ima dosta mrtvih i povređenih, kao i da je napadač upucan.

Prema nekim izvorima, ima najmanje 15 povređenih, a na lice mesta su stigli pripadnici federalnih službi FBI i ATF, koje su preuzele istragu.

Na video snimku lokalne televizije vidi se da celu tu oblast nadleću dva helikoptera, kao i ambulantna kola koja povređene odvode u obližnje bolnice, prenosi AP.

(Tanjug)

Novi masakr u SAD: Ušetao u crkvu tokom službe, ubio 27 ljudi

Naoružani napadač ubio je najmanje 27 osoba u baptističkoj crkvi u gradiću Saterlend Springs u Teksasu, javljaju američki mediji.

Policija je saopštila da je napadač mirno ušetao u crkvu tokom nedeljne službe i otvorio vatru. Ubijeno je i ranjeno više ljudi, među njima i deca, a napadač je ubijen.

Na teren su izašli agenti FBI, a zasad nije poznat motiv napada. Jedan od svedoka je rekao da je čuo između dvadeset i trideset metaka tokom napada, koji se desio oko 11.30h po lokalnom vremenu.

Kako su saopštili zvaničnici, ranjeno je na desetine ljudi, dok detalji napada još nisu poznati.

Do napada dolazi samo mesec dana nakon što je 64-godišnji Stiven Pedok sa prozora hotelske sobe ubio 58 osoba i ranio više od 500 ljudi tokom koncerta u Las Vegasu.

Pedokov napad, zasad nepoznatog motiva, najsmrtonosnije je masovno ubistvo te vrste u američkoj istoriji.

Zajedno sa napadom u Teksasu, gde bi broj žrtava mogao da raste, samo u poslednjih deset godina u SAD je u pet sličnih zločina ubijeno skoro 200 ljudi, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar