U trendu

Tenzije medju članicama austrijske Vlade zbog anti-terorističke barijere

Austrijska vlada objavila je danas da će obustaviti izgradnju anti-terorističkih betonskih blokova ispred sedišta nekoliko državnih institucija, a obe članice vladajuće koalicije negiraju da je ta nepopularna mera bila njihova ideja.

Vlada je odustala od izgradnje pet velikih betonskih barijera ispred palate Hofburg, sedišta kancelara i predsednika Austrije, posle brojnih kritika na njen račun zbog odbijanja da postavi takvu opremu u glavnim turističkim oblastima posle terorističkih napada u Španiji u avgustu, navodi Frans pres.

Svaka barijera trebalo je da bude dugačka osam metara, visoka 80 centimetara i široka jedan metar, u cilju sprečavanja uletanja vozila medju pešake.

Mediji i opozicione stranke napali su Vladu kancelara Kristijana Kerna zbog odluke da ne izgradi blokade i u turističkim oblastima, a do tenzija je došlo i izmedju dve članice vladajuće koalicije, pred parlamentarne izbore 15. oktobra.

Austrijski ministar kulture Tomas Drozda iz Socijaldemokratske partije izjavio je da je za anti-terorističku barijeru saznao na Tviteru, dok je ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka iz Austrijske narodne partije rekao da su barijeru želele socijaldemokrate, navodi Asošiejted pres.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike