U trendu

Tenzije medju članicama austrijske Vlade zbog anti-terorističke barijere

Austrijska vlada objavila je danas da će obustaviti izgradnju anti-terorističkih betonskih blokova ispred sedišta nekoliko državnih institucija, a obe članice vladajuće koalicije negiraju da je ta nepopularna mera bila njihova ideja.

Vlada je odustala od izgradnje pet velikih betonskih barijera ispred palate Hofburg, sedišta kancelara i predsednika Austrije, posle brojnih kritika na njen račun zbog odbijanja da postavi takvu opremu u glavnim turističkim oblastima posle terorističkih napada u Španiji u avgustu, navodi Frans pres.

Svaka barijera trebalo je da bude dugačka osam metara, visoka 80 centimetara i široka jedan metar, u cilju sprečavanja uletanja vozila medju pešake.

Mediji i opozicione stranke napali su Vladu kancelara Kristijana Kerna zbog odluke da ne izgradi blokade i u turističkim oblastima, a do tenzija je došlo i izmedju dve članice vladajuće koalicije, pred parlamentarne izbore 15. oktobra.

Austrijski ministar kulture Tomas Drozda iz Socijaldemokratske partije izjavio je da je za anti-terorističku barijeru saznao na Tviteru, dok je ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka iz Austrijske narodne partije rekao da su barijeru želele socijaldemokrate, navodi Asošiejted pres.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.