U trendu

Terorista uhapšen u Beču priznao monstruozan plan

Austrijanac albanskog porekla, osumnjičen za planiranje terorističkog napada u Beču, priznao je tokom saslušanja da je nameravao da izvrši bombaši napad na podzemnu železnicu ili nekom javnom mestu.

Prema pisanju bečkog dnevnika „Kronen cajtung“ on je kazao da je na internetu pronašao uputstvo za izradu eksploziva i da je nameravao da izvrši napad na podzemnu železnicu ili nekom, veoma posećenom, javnom mestu u Beču.

Osumnjičeni, koji će za par dana postati punoletan, odrastao je u mestu Nojnkirhen.

U pubertetu imamo je mnoštvo problema, bio je težak đak, došao je u dodir sa policijom, jer je počinio više krivičnih dela od krađe do nanošenja telesnih povreda.

Pošto je bio nezaposlen sve je više upadao u radikalizovano društvo.

On je očigledno bio veliki simpatizer Islamske države, a na njegovom tviter nalogu hvali islamistički masakr u jednom američkom noćnom klubu.

Njegovi susedi su zgranuti i potpuno iznenađeni da je neko ko živi pored njih bio spreman da izvrši bombaški napad.

Austrijska policija trenutno traga za daljim terorističkim ćelijama, ili saučesnicima, a utvrđeno je da je mladić putovao širom Evrope.

Inače u Austriji postoji snažna salafistička scena, a kako prenose mediji među glavnim ličnostima su Mohamed M. I Tutinac Mirsad Omerović.

Mohamed M.otišao je u rat u Siriju, gde je među vodećim ličnostima Islamske države, a Omerović se nalazi u pritvoru nakon što je osuđen na 20 godina zatvora zbog vrbovanja ratnika za Islamsku državu, kao i njeno finansiranje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar