najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Terzić: Zvezda je klub sa svetlom perspektivom

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da crveno-beli imaju svetlu perspektivu i da je cilj svih u klubu da se u naredne tri godine bar jednom plasiraju u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja – Lige šampiona ili Lige Evrope.

“Nećemo se opustiti dok teoretski ne osvojimo titulu, ali već se spremamo za predstojeće kvalifikacije, i organizaciono i finansijski i sportski. Znamo koje nam pozicije nedostaju i svi zajedno (trener, sportski direktor, skauti i ja) pratimo određene igrače,” rekao je Terzić za Politiku.

On je rekao da veruje da će na dve godine produžiti ugovor sa trenerom Božovićem, koji “nije zahtevan, ali nije hteo da maleriše, pa je zamolio da prvo obezbedimo titulu”.

On je istakao da budžet tek treba da se obezbedi i dodao da je cilj kluba u naredne tri godine bar jedan plasman u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope.

“Liga šampiona donosi 15 miliona, Liga Evrope 6,5 plus prihodi od ulaznica i tv prava. To bi bio spas za Zvezdu”, istakao je Terzić.

On je dodao da je klub u poslednjih šest meseci bio primoran da proda Predraga Rajkovića, Marka Grujića, Luku Jovića i Vukašina Jovanovića, ali da će se insistirati da uvek u ekipi bude šest-sedam igrača iz omladinske škole.

Kada je u pitanju dug kluba Terzić je rekao da je sa 52 smanjen na 38 miliona, otkrio da Zvezda zahvaljujući državi Srbije od Telekoma i Gasproma dobije 5,3 miliona godišnje, 800.000 od Telekoma i 4,5 miliona od Gasproma, od čega je 3,4 miliona založeno Poštanskoj štedionici za kredit iz 2011. godine.

“Zahvalni smo državi na pomoći, ali ne sme se zaboraviti da je Zvezda u poslednje dve godine, po raznim poreskim osnovama uplatila u budžet Srbije četiri miliona evra”, poručio je Terzić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike