U trendu

Tinejdžer držao na nišanu 29 učenika i nastavnika

Četrnaestogodišnji đak držao je na nišanu 29 učenika i nastavnika u srednoj školi u gradu Filipi u Zapadnoj Virdžiniji, pre nego što se predao i taoce oslobodio, saopštile su danas lokalne vlasti.

U incidentu nije bilo povređenih, pošto je đak u gimnaziji „Filip Barbur“ u Filipu u severno-centralnom delu američke države Zapadna Vidžinija držao zatočene 30 ljudi nekoliko sati, devetog dana od početka nove školske godine, naveo je iz državne policije Majkl Bajlus.

On je naveo da je incident počelo juče, nešto posle 13 sati po lokalnom vremenu, i policija je stavila situaciju pod kontrolom oko 15:30 časova u gradu od oko 3.000 stanovnika na 185 kilometara južno od Pitsburgu u susednoj državi Pensilvanija, prenela je agencija AP.

Načelnik gradske policije Džef Volters pregovarao je o oslobađanju učenika iz učionice i, na kraju, pridobio malog otmičara od 14 godina da se preda, nekoliko sati, pošto je drama počela.

„Volters je uradio neverovatan posao pregovarajući sa ovim veoma problematičnim mladim čovekom“, rekao je zvaničnik lokalne policije.

Okružni tužilac Lekta Poling rekla je da planira da podigne optužbu protiv osumnjičenog koji je odveden u bolnicu na posmatranje. Pošto slučaj uključuje maloletnika, sudski proces će biti zatvoren za javnost.

Iz državne policije su naveli da će danas biti povećano prisustvo policije u toj školi kada nastava bude nastavljena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.