U trendu

Todorić: Klasično pakovanje Plenkovićeve mašinerije laži

ZAGREB – Osnivač i bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izjavio je danas, povodom pokretanja nove istrage Županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu u slučaju Agrokor, da je reč o političkim napadima koji su motivisani željom da mu se „po svaku cenu napakuje nešto što ne postoji“.

„U pitanju je klasično političko pakovanje Plenkovićeve mašinerije laži, izvrtanje istine i izmišljanje od strane Plenkovićevog režima i njegovih ortaka“, naveo je Todorić, a prenosi N1 Zagreb.

On je to rekao nakon što je Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu danas i službeno potvrdilo napise hrvatskih medija da je početkom godine pokrenulo još jednu, treću, istragu u slučaju Agrokor, kojom su obuhvaćeni Todorić, bivša izvršna potpredsednica koncerna za poslovanje i poslovni razvoj Piruška Canjuga i nekadašnji direktor u Agrokoru zadužen za građevinske investicije Ante Huljev.

Tužilaštvo ih tereti za krivično delo zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju, kojim su oštetili Agrokor, a sebi pribavili ilegalnu imovinsku korist u iznosu od 1,250.000 eura.

Todorić je na svom blogu napisao da danas postoje konkretni dokazi o „milijardama kuna koje su protivzakonito prisvojili upravo dobro poznati ortaci premijera Plenkovića“.

„Ti lopovi jednostavno ne mogu shvatiti da ja nisam ništa ukrao. Nekoliko puta sam javno izrekao da nisam nikada nigde uzeo niti jedne kune. To je jedina istina, proverljiva i čista koju oni ocito ne mogu ili ne žele sebi priznati“, rekao je Todorić.

On je dodao da može samo da potvrdi da se, kako je rekao, iz konteksta izdvojio jedan poslovni događaj od pre šest godina za koji kaže da je profesionalno odrađen i da u njemu nema „nikakvih otuđenja niti bilo kakvih nezakonitosti“.

On je Plenkovića „podsetio“ da mu je već više puta napisao da njih dvojica nisu isti.

„Napomenuo bih da su motivi i tajming ovih političkih napada jasni – žele mi po svaku cenu napakovati nešto što ne postoji. Nakon mog jucerašnjeg nastupa na jednoj televiziji ponovo se pokušava ugušiti istina. Od kada su oteli Agrokor pokušavaju progurati kriminalnu nagodbu u Hrvatskoj i regionu – Bosni, Sloveniji i Srbiji, za što koriste sve oblike politickih pritisaka“, naveo je Todorić.

To im, kako kaže, neće pomoći jer „za razliku od hrvatskog pravosuđe, koje je Plenković razorio kako bi sproveo lešinarske ciljeve, okolne zemlje su prepoznale neustavnost i kriminal u Lex Agrokoru, kao i njegove pogubne posledice, te će, postupiti u skladu s vladavinom prava“.

„Suverene države štite svoje nacionalne interese, dok Plenković naše sistematski razara iz dana u dan“, zaključio je Todorić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.