U trendu

Tomašić kritikuje Pupovca i hrvatsku vlast

ZAGREB – Evroparlamentarka i desničarka Ruža Tomašić uporedila je danas predsednika SDŠ-a Milorada Pupovca sa Jovanom Raškovićem, Milanom Babićem i Milanom Martićem koji su, kako tvrdi, „sličnom retorikom plašili pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj i okretali ih protiv njihove domovine“ i kritikovla aktuelnu vlast koju SDŠ podržava.

Tomašić je reagujući na jučerašnje ošto upozorenje Pupovca zbog napada na Srbe u Kninu rekla da je Pupovac podseća na Raškovića, Martića i Babića, tvrdeći da je njima „tad nametanje stigme ustaštva hrvatskom narodu i državi služilo kao priprema za velikosrpsku agresiju“.

Tomašić je na svom Fejsbuk profilu kritkovala i vast u Hrvatskoj zbog, kako kaže, nedostatka hrabrosti da koalicionog partnera pita „zašto doliva ulje na vatru“.

„Da vladajući imaju hrabrosti i integriteta, priupitali bi Pupovca u čijoj je sad službi i zašto doliva ulje na vatru kad to nije u interesu ni srpske manjine ni hrvatske većine“, navela je Tomašić.

Ona kaže da svako nasilje treba osuditi, a počinitelje kazniti u skladu sa zakonom, ali ocenjuje da je „politizacija kontraproduktivna i stvara dodatne frustracije koje mogu uroditi samo novim nasiljem“.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina u sredu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.