U trendu

Tramp brani politiku razdvajanja migrantskih porodica

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je danas branio kontroverznu politiku razdvajanja migrantskih porodica, navodeći da je to jedina moguća opcija koja mu je na raspolaganju da se efikasno bori protiv ilegalne imigracije.

„Ja ne želim da se deca razdvajaju od svojih roditelja“, rekao je on i dodao: „Kada optužite roditelje za ilegalni ulazak u zemlju, ono što treba da se uradi je da se odvoje deca“, prenosi agencija Frans pres.

On je rekao da ima na raspolaganju samo dve opcije, da odvoji decu imigrante od svojih roditelja na granici ili da širom otvori granice, i zatražio od Kongresa da mu stvori treću opciju prema kojoj bi zvaničnici imali ovlašćenja da privedu decu i roditelje zajedno kao porodicu.

Kako piše AP Tramp je rekao da Kongres mora da mu da pravno ovlašćenje da privede i protera porodice koje ilegalno ulaze u SAD kao porodičnu celinu.

Njegova administracija navela je da nema izbora pri primeni nove politike nulte tolerancije za ilegalne imigrante nego da podeli porodice ukoliko su odrasli uhvaćeni kako ilegalno prelaze granicu, čime krše zakon.

„Moramo da prestanemo s razdvajanjem porodica, ali ne možemo dozvoliti da ljudi masovno ulaze“, rekao je Tramp i dodao: „Politički korektno ili ne, imamo zemlju kojoj je potreba bezbednost, kojoj je potrebna sigurnost“.

Tramp je pod sve većim pritiskom da izmeni imigracionu politiku koja je dovela do toga da je više od 2.300 dece migranata odvojeno od svojih roditelja poslednjih nedelja, navodi AP.

On je ukazao na potrebu da se bori protiv krijumčara koji se po njegovim rečima igraju sa sistemom i optužio medije da su njihovi saučesnici.

„Oni pomažu tim krijumčarima na način da ne možete da verujete“, rekao je Tramp u obraćanju Nacionalnoj federaciji nezavisnih kompanija. Rekao je i da je potrebna podrška demokrata da se problem reši.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike