najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tramp će ili izgubiti ili biti nesrećan predsednik

Strateg iz redova republikanaca koji je svojevremeno radio i u administraciji Džordža Buša i Baraka Obame Hauard Švajcer, smatra da Donaldu Trampu mesto predsednika SAD-a “ne bi baš najbolja leglo”.

U tekstu objavljenom na portalu Politiko, Švajcer navodi da bi Tramp ukoliko izgubi predsedničke izbore morao da se nosi sa idejom da je gubitnik ali da bi se, ukoliko ih dobije, njegov život iz korena promenio i to na način koji mu se nikako ne bi dopao.

“Tramp nikada nije radio u Vašingotonu, nikada nije bio okružen političarima sa kojima mora uvek da se dogovara. Zato bi Tramp tražio način da beži iz Bele kuće” piše Švajcer.

Strateg ističe i Trampovu naviku da deli otkaze što u slučaju državnih službenika nije moguće.

“Da bi se dobio otkaz u državnoj administraciji, potrebna je cela procedura, čak i u slučaju da je osoba nestručna za svoj posao”, navodi Švajcer napominjući da je Trampu potrebna pomoć hiljada službenika da bi sproveo svoj program.

Deo teksta na sajtu Politika je posvećen i Trampovoj neupućenosti u to šta zapravo znači “biti predsednik”

Prema tom portalu, Tramp je u kampanji dao niz kontraverznih obećanja za koja, kao predsednik, nije zadužen. Američki kongres donosi zakone i promene, ne predsednik, navodi se u tekstu.

Američki milijarder, prema rečima stratega, očigledno nije svestan da će u slučaju pobede, biti sprovedena detaljna provera njegovog bogatstva i poslovnih kontakata, na šta on “nije navikao”, prenosi index.hr

“Oni koji su pažljivije slušali Trampove govore verovatno su primetili da se retko dugo zadržava na jednoj temi i očigledno ima problem sa zadržavanjem pažnje. Americki predsjednik ne bi trebalo da ima takav problem, budući da je njegov posao da učestvuje na dugim ceremonijama i maratonskim sastancima” piše republikanski strateg.

Autor u daljem tekstu nabraja da bi Tramp morao da se nosi sa pitanjima koja ga ne zanimaju, da ne bi više mogao da ide na odmore i putovanja na koje je navikao, neće moći da ide u Škotsku na golf na petnaestak dana kako bi ignorisao krize i medije – koji će u slučaju pobede pratiti svaki njegov korak.

“Ukoliko izgubi, biće gubitnik. Ako pobedi – moraće da igra ulogu koja mu ne leži. Moraće da preuzme odgovornost za milione građana a duboko u sebi – on to ne želi” zaključuje se u tekstu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike