najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tramp će u potpunosti prihvatiti rezultate izbora – ako pobedi!

Republikanski potpredsednički kandidat Majk Pens izjavio je danas da će tim Donalda Trampa prihvatiti “jasan ishod” predsedničkih izbora u SAD, ali je dodao da, u slučaju spornih rezultata, svaka strana zadržava pravne opcije.

“U kampanji je jasno dato na znanje da će jasan ishod, očigledno, obe strane prihvatiti. Ali mislim i da su obe kampanje bile veoma jasne da u slučaju spornih rezultata, zadržavaju sva pravna sredstva”, rekao je Pens u intervjuu za “Foks njuz”.

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp je ranije u nekoliko navrata iznosio sumnje u pošten ishod izbora, tvrdeći da predsednička trka počinje da liči na “nameštene izbore”.

On je u poslednjoj televizijskoj debati sa kandidatkinjom demokrata Hilari Klinton odbio da odgovori na pitanje da li će prihvatiti rezultate izbora u slučaju da bude poražen.

Tramp je odgovarajući na pitanje moderatora Krisa Volosa da li će priznati rezultate izbora kazao: “Reći ću vam to kada dođe vreme”.

On je 20. oktobra, nakon TV debate, na predizbornom skupu u Delaveru, rekao da je spreman da obeća da će prihvatiti izborne rezultate – ako pobedi.

“Želeo bih da obećam i da se obavežem svim svojim glasačima i pristalicama i svim građanima SAD da ću u potpunosti prihvatiti rezultate ovih istorijskih predsedničkih izbora – ukoliko pobedim”, rekao je Tramp.

On je potom, ipak, napomenuo da će prihvatiti “čist izborni rezultat”, ali da zadržava pravo da ga ospori u slučaju da se ishod izbora može dovesti u pitanje.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike