najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tramp: Fidel Kastro je bio diktator

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je dugogodišnji kubanski lider i otac Kubanske revolucije Fidel Kastro bio „brutalni diktator koji je 60 godina ugnjetavao sopstveni narod“.

Tramp je izrazio nadu da će posle Kastrove smrti „Kubanci moći da se okrenu budućnosti“.

Kako je naveo, Kastro ostavlja iza sebe zaostavštinu „nezamislive patnje, siromaštva i uskraćivanja osnovih ljudskih prava“.

Republikanac je ocenio da Kuba ostaje „totalitarno ostrvo“, ali da se nada da Kastrova smrt znači „udaljavanje od užasa koji je trajao predugo i približavanje budućnosti u kojoj divan kubanski narod živi u slobodi koju je tako bogato zaslužio“.

Tramp je naglasio da će njegova administracija učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se osiguralo da „Kubanci konačno krenu ka prosperitetu i slobodi“.

Kako navodi agencija AP, on je istakao da se nada da će jednog dana videti „slobodnu Kubu“.

Ranije danas Tramp je na Tviteru kratko samo objavio: „Fidel Kastro je mrtav“.

Tramp je u početku predsedničke kampanje podržavao približavanje s Kubom, ali je kasnije izrazio odredjene rezerve, žaleći što Amerikanci nisu ništa značajno dobili od ublažavanja embarga prema Kubi.

(Beta)

1 komentar
  1. Lokum

    Mislim da ovaj TRAMP ne samo zbog ove izjave o gsp.Kastru,već mnoge njegove izrečene bisere treba da posjeti nekog psihologa..Mnogo se Svet raduje njegovim izborom za presednika Amerike..Ali svi su oni isti..Iver ne pada dalje od klade!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike