U trendu

Tramp građanima: „Glasajte dva puta, za svaki slučaj“

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Trump često upozorava na mogućnost izborne prevare, a u Koloradu je predložio i kako se protiv nje boriti – drugom izbornom prevarom, navodi „Hafington post“.

Tramp je, u obraćanju pristalicama u Koloradu, juče predložio „preduzimanje pomoćnih koraka“, pa makar oni rezultirali izbornom prevarom, kako bi se sprečila eventualna izborna krađa u režiji Demokratske partije i njene kandidatkinje Hilari Klinton.

„Ko je ovde poslao svoj listić? I, kada ga pošaljete, mislite li da je adekvatno prebrojan?“, upitao je on pristalice, koje su odgovorile sa „Ne!“.

„Možete proveriti da li je vaš listić adekvatno prebrojan. Možete otići na biračko mesto gde će vam dati novi listić, a stari poništiti. I tako ćete biti sigurni da će vam listić biti uzet u obzir“, rekao je Tramp, dodavši da „na nekim mestima to mogu uraditi i četiri ili pet puta, ali mi to ne radimo“.

Kolorado je jedna od tri američke države u kojima se svim registrovanim glasačima listići šalju mejlom, a oni ih, popunjene, mejlom mogu i poslati i tako glasati, mada mogu i lično da izađu na birališta, objašnjava list.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra, a pobednik će postati 45. američki predsednik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.