U trendu

Tramp: Istraga će potvrditi ono što znamo – nedužan sam

Američki predsednik Donald Tramp, posle imenovanja bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savetnika za istragu o navodnim vezama između Trampove kampanje i Rusije, ponovio je da će ta istraga pokazati njegovu nedužnost.

„Istraga će potvrditi ono što već znamo – nema dosluha između moje kampanje i bilo kog stranog subjekta“, naveo je Tramp u kratko napisanom saopštenju.

On je dodao da se raduje „što će ova stvar ubrzo biti zaključena“, ne komentarišući direktno imenovanje Milera, prenosi AFP.

Imenovanje Milera za specijalnog savetnika usledilo je nakon što su mediji objavili da je Komi je napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bela kuća negirala.

Miler je postavljen za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, posle čega ga je na tom mestu zamenio Džejms Komi.

Predsednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje smenio Komija sa mesta direktora FBI-ja, koji vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike