U trendu

Tramp Junior svedočio da je želeo da čuje informacije o Hilari Klinton

Najstariji sin predsednika SAD Donald Tramp Junior izjavio je da je prihvatio sastanak s ruskom advokaticom u junu prošle godine jer ga je zanimalo da li ona ima kompromitujuće informacije o tadašnjoj protivkandidatkinji njegovog oca Hilari Klinton.

Tramp Junior svedočio je danas iza zatvorenih vrata pred Odborom za pravna pitanja američkog Senata, gde je rekao da je od ruske advokatice Natalije Veselnickaje želeo da dobije informacije o „sposobnosti“ Hilari Klinton da obavlja funkciju predsednika SAD, prenosi Njujork tajms.

Njujork tajms je dobio kopiju svedočenja Trampa Juniora, koji je danas izjavio da na tom sastanku nije saznao nikakve značajne informacije, kao i da nije imao nikakve veze s nastojanjima ruske vlade da utiče na prošlogodišnje predsedničke izbore u SAD.

Tom sastanku u „Tramp kuli“ u junu 2016. godine, pored najstarijeg sina američkog predsednika Donalda Trampa i Veselnickaje, prisustvovali su i zet predsednika SAD i savetnik u Beloj kući Džared Kušner, šef Trampove predsedničke kampanje Pol Manafort, zastupnik ruskog trgovca nekretninama Arasa Agalarova i drugi.

Odbori američkog Kongresa istražuju rusku umešanost u američke predsedničke izbore 2016. godine i eventualnu povezanost Trampovih saradnika s Rusima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.