U trendu

Tramp kaže da vojna akcija protiv Severne Koreje nije njegova glavna opcija

Predsednik SAD Donald Tramp je danas rekao da, ako Sjedinjene Države preduzmu vojnu opciju zbog pretnje Severne Koreje, „to će biti razorno“.

Tramp je danas rekao da su SAD „potpuno spremne“ za vojnu opciju, ali da ona nije poželjna. Dodao je: „Ako moramo da to preduzmemo, mi preduzećemo“.

Tramp je to rekao na konferenciji za novinare u Beloj kući povodom izjave severnokorejskog ministra inostranih poslova u ponedeljak da su nedavne preteće izjave Trampa predstavljale proglašenje rata, te da bi zato Severna Koreja imala pravo da puca u američke vojne avione.

Tramp je rekao da se lider Severne Koreje ponaša „vrlo loše“.

Tramp je optužio prethodne predsednike SAD zbog neuspeha u sukobu sa Severnom Korejom i dodao: „Ja ću popraviti taj nered“.

Tramp je rekao i da je vreme da sve zemlje „udruže snage kako bi se izolovala severnokorejska opasnost“ i da sve zemlje moraju sada delovati za denuklearizaciju Severne Koreje.

Trump je danas ponovio prošlonedeljnu pohvalu zbog kineskih izveštaja o prekidu bankarskih odnosa sa Severnom Korejom, ali nema zvanične potvrde Kine o takvom koraku.

Vlada SAD je dans uvela nove sankcije protiv severnokorejskih banaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.