U trendu

Tramp: Kim Džong-Un je ludak sa nuklearnim oružjem!

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Filipina Rodrigom Duterteom da je severnokorejski lider Kim Džong-Un „ludak koji ima nuklearno oružje“.

Prema transkriptu razgovora, koji su objavili američki međi, Tramp je rekao Duterteu da mu se stoga ne sme dozvoliti da se ponaša kako hoće, preneo je AFP.

„Mi imamo veliku oružanu moć, veću nego on puta 20, ali ne želimo da je upotrebimo“, rekao je Tramp, navodeći da je Pentagon u korejsko područje uputio dve nuklearne podmornice prošlog meseca.

Tramp je, takođe, pitao Dutertea šta on misli da li je Kim stabilna ili nestabilna ličnost, na šta je filipinski lider odgovorio da um njihovog severnokorejskog kolege „ne funkcioniše i da bi on mogao da poludi u jednom trenutku“.

„Kim ima u svojim rukama opasnu igračku, koja bi mogla da stvori veliku agoniju i patnju celokupnog čovečanstva“, rekao je Duterte.

Tramp je, međutim, rekao da su nedavna raketna testiranja propala i istakao: „Sve njegove rakete padaju. To je dobra vest“.

On je, takođe, zatražio od flipinskog lidera da pozove predsednika Kine Sjia Đinpinga da izvrši pritisak na severnokorjeskog lidera.

Bela kuća je okarakterisala razgovor koji je Tramp imao sa Kim Džong-Unom 29. aprila kao veoma „prijateljski“, a američki predsednik je nekoliko dana nakon tog razgovora javno izjavio da bi bio počastvovan da se sastane sa Kimom, navodi AFP i dodaje da je Tramp sada promenio svoj stav prema severnokorejskom vođi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar