Tramp najavio pozitivne stvari posle prvog sastanka s Putinom

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je danas optimizam posle prvog razgovora s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, rekavši da su pred SAD i Rusijom „veoma pozitivne stvari“.

Sedeći pored ruskog predsednika u nemačkom gradu Hamburgu, Tramp je rekao da mu je „čast“ da bude sa Putinom i da su njih dvojica već imali „veoma, veoma dobre razgovore“.

„Radujemo se mnogim veoma pozitivnim stvarima za Rusiju, za SAD i za svakog koga se to tiče“, kazao je Tramp.

Predsednk SAD nije rekao o kojim temama su razgovarali, već je samo naveo da je bilo reči o „različitim stvarima“. Ruski lider je takodje bio neodredjen, rekavši novinarima, preko prevodioca, da su pričali o medjunarodnim problemima i bilateralnim pitanjima.

Putin je samu činjenicu da su se sastali opisao kao pozitivan znak i rekao da se nada da će njhov sastanak „dati pozitivne rezultate“.

„Telefonski razgovori definitivno nikad nisu dovoljni. Ako želite pozitivan ishod u bilateralnim odnosima i mogućnost da rešavate većinu medjunarodnih pitanja, to će zaista zahtevati lične susrete“.

Tramp nije odgovorio na pitanja novinara da li je tema razgovora bilo i mešanje Rusije u američke predsedničke izbore prošle godine, oko čega se u SAD vodi istraga mesecima.

Pred izlazak novinara iz prostorije, Tramp i Putin su se čvrsto, ali kratko rukovali.

Pored Trampa je sedeo američki državni sekretar Reks Tilerson, a pored Putina ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Predsednici SAD i Rusije danas i sutra učestvuju na samitu grupe industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G-20) u Hamburgu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike