Tramp: Najveći politički lov na veštice u američkoj istoriji

Predsednik SAD Donald Tramp danas je žestoko reagovao na federalnu istragu o navodnoj koordinaciji između Rusije i njegove kampanje uoči prošlogodišnjih američkih predsedničkih izbora.

„Ovo je najveći pojedinačni lov na veštice na nekog političara u američkoj istoriji“, napisao je Tramp na Tviteru.

Američko Ministarstvo pravde imenovalo je bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savetnika za nadgledanje savezne istrage o navodnoj koordinaciji između Rusije i predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa tokom 2016. godine.

Imenovanje je usledilo u vreme dok demokrate sve glasnije pozivaju da se neko izvan Ministarstva pravde bavi tom politički obojenom istragom, prenosi AP.

Ministarstvo pravde saopštilo je da je Miler podneo ostavku u privatnoj advokatskoj firmi kako bi mogao da preuzme posao specijalnog savetnika.

Miler je imenovan za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, posle čega ga je na tom mestu zamenio Džejms Komi.

Predsednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje smenio Komija sa mesta direktora FBI-ja, koji je vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Imenovanje Milera usledilo je nakon što su mediji objavili da je Komi napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bela kuća negirala.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike