U trendu

Tramp napao „nelojalne“ republikance

Republikanski kandidat Donald Tramp žestoko je napao „nelojalne“ republikance koji su se distancirali od njegove kampanje, rečima de će oni biti odgovorni ukoliko se kampanja bude pokazala kao neuspešna.

Tramp je danas napisao na svom Tviter nalogu da su mu „skinuti lanci stranačkih ograničenja“, a visoke funkcionere svoje stranke nazvao je „neefikasnim i slabim liderima“ prenosi AFP.

Kandidat je u daljim napadima na svoje stranačke kolege koji se povlače iz njegove kampanje, napisao i da su „nelojani republikanci gori i od same Hilari“, kao i da ne umeju da pobeđuju, ali će ih „on naučiti“.

„Skinuti su mi okovi i sada mogu da se borim za SAD onako kako ja hoću“, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Za mnoge republikance „poslednja kap“ bilo je pojavljivanje snimka na kojem se Tramp hvali svojim vulgarnim ponašanjem prema ženama, što je izazvalo buru negodovanja i ograđivanja od njegove kampanje, navodi AFP.

Šef Predstavnickog doma američkog Kongresa Pol Rajan, republikanac s najvišim položajem u SAD, rekao je da više neće štititi Trampa, već da će se fokusirati na kongresne izbore, kako bi zaštitio republikansku većinu u Predstavničkom domu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.