U trendu

Tramp: Ne krivim sina zbog sastanka sa ruskom advokaticom

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu Rojtersu da ne krivi najstarijeg sina zbog sastanka sa ruskom advokaticom Natalijom Veseljnickajom i dodao da „misli da bi mnogi ljudi održali taj sastanak“.

Upitan da li je znao za sastanak Donalda Trampa mlađeg sa Veseljnickom u junu prošle godine, šef Bele kuće je odgovorio odrično.

„Ne, to nisam znao sve do pre par dana kada sam čuo za to“, rekao je Tramp.

Njegov sin je naveo u juče objavljenim mejlovima da je pristao na sastanak sa ženom za koju mu je rečeno da je advokatica ruske vlade koja bi mogla da ima informacije štetne po tadašnju Trampovu rivalku Hilari Klinton.

Rojters navodi da su ovi mejlovi najkonkretniji dokaz da su zvaničnici Trampove kampanje rado primali rusku pomoć kako bi pobedili na predsedničkim izborima 2016. godine, što je bacilo senku na Trampovo predsedništvo i pokrenulo istragu, prenosi Rojters.

U današnjem intervjuu, Tramp je ponovio da je nedavno na samitu G20 direktno pitao predsednika Rusije Vladimira Putina da li je bio umešan u ono što obaveštajne službe SAD nazivaju ruskim mešanjem u američke predsedničke izbore, što je Putin demantovao.

Tramp je rekao da je više od 20 minuta od dvočasovnog sastanka sa Putinom proveo razgovarajući o navodnom mešanju u izbore.

„Pitao sam ga jesi li to ti uradio? I on je rekao ne, nisam. Apsolutno nisam. Tada sam ga drugi put pitao na drugačiji načcin. On je rekao apsolutno ne“,rekao je Tramp.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.