U trendu

Tramp: Nema pritiska oko roka za denuklearizaciju Pjongjanga

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da želi da Severna Koreja okonča svoj nuklearni program, ali da ne žuri i da se na Pjongjang ne vrši pritisak oko roka za to.

On je na konferenciji za novinare održanoj u Beloj kući rekao da sankcije protiv Severne Koreje ostaju na snazi i dodao da ta zemlja u skorije vreme nije izvela neklearne ili raketne probe, prenosi Rojters.

„Ne žurim. Nema testiranja. Dokle god nema proba, ja ne žurim. Ukoliko do toga dođe, to je već nešto drugo. Voleo bih da vidim konačnu denuklearizaciju Severne Korejke“, rekao je Tramp.

Ranije juče Tramp je razgovarao sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom o predstojećem samitu sa severnokorejskim liderom, koji bi trebalo da se održi 27. i 28. februara u Hanoju, i tom prilikom Tramp je kazao da očekuje veliki napredak, prenosi Jonhap.

Tramp je u telefonskom razgovoru rekao da će o celom samitu obavestiti Muna.

„Tramp je objasnio kako teku pripreme za samit u Hanoju i pregovori između SAD i Severne Koreje i dvojica lidera su održali otvorene razgovore o konkretnim načinima saradnje za uspeh drugog samita Severne Koreje i SAD“, navedeno je iz Munovog kabineta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.