U trendu

Tramp o mejlovima Klintonove: Najveći skandal od Votergejta

Kandidat Republikanske partije za predsednika SAD Donald Tramp nazvao je „najvećim političkim skandalom od Votergejta“ mogućnost ponovne istrage FBI protiv njegove demokratske rivalke Hilari KIlinton u vezi njenog korišćenja privatnih mejlova tokom vođenja Stejt departmenta.

Na predizbornim mitinzima u saveznim državama Nju Hempšir, Mejn i Ajova Tramp je žestoko napao Klintonovu kao korumpiranu liderku kojoj se ne može verovati, a istovremeno je ublažio tvrdnje da je politički sistem u SAD namešten protov njega, prenosi Rojters.

Tramp je u poslednja tri meseca više puta napao direktora FBI Džejmsa Komija zbog toga što nije pokrenuo proces protic Klintonove zbog načina na koji se odnosila prema poverljivim informacijama dok je bila američka državna sekretarka od 2009. do 2013. Sada je ođednom okrenuo priču i novu najavu FBI uporedio sa poznatim skandalom iz 70-godina prošlog veka SAD koji je na ostavku naterao predsednika Ričarda Niksona.

Republikanski kandidat juče je pozdravio najavu FBI da ispituje mogućnost ponovne istrage nakon što su objavljeni novi mejlovi sa privatnog servera Klintonove koji bi mogli sadržati poverljive informacije.

„Imam veliko poštovanje prema činjenici da FBI i Ministarstvo pravde sada imaju hrabrosti da isprave užasnu grešku, koju su napravili“, rekao je Tramp tokom predizbornog mitinga u gradu Mančester u američkoj saveznoj državi Nju Hempšir, preneo je Rojters.

AP je ranije objavio da je FBI saopštio američkom Kongresu da ispituje mogućnost ponovne istrage nakon što su objavljeni novi mejlovi sa privatnog servera Hilari Klinton koji bi mogli sadržati poverljive informacije.

FBI je u julu saopštio da je istraga u vezi s tim završena, podseća američka agencija.

Obelodanjivanje novih mejlova pokreće mogućnost ponovnog otvaranja istrage o demokratskom predsedničkom kandidatu, Hilari Klinton, samo nekoliko dana uoči izbora.

Iz njenog izbornog štaba za sada nema odgovora.

U pismu koje je juče uputio liderima Kongresa, direktor FBI Komi naveo je da su novi mejlovi koji su nedavno obelodanjeni podstakli istražitelje da još jednom razmotre moguće pokretanje istrage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar