najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tramp: Obama i Klinton osnivači Islamske države

Kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp optužio je predsednika Baraka Obamu da je osnovao Islamsku državu, a rivalku Hilari Klinton da je suosnivač ove terorističke organizacije.

“On (Obama) je osnivač Islamske države, a rekao bih da je suosnivač uvrnuta Hilari Klinton”, rekao je Tramp na mitingu na Floridi.

Tu optužbu na račun Obame, Tramp je u govoru istakao tri puta, navodi agencija AP, dodajući da je kasnije isticao puno ime američkog predsednika – Barak Husein Obama.

Tramp je kritikovao Obamu zbog objave da će povući američke snage iz Iraka, što je odluka koja je, prema mnogim kritičarima predsednika SAD, izazvala nestabilnost i omogućila Islamskoj državi da napreduje.

Bela kuća nije želela da komentariše ove Trampove optužbe.

Tramp je i prošle nedelje, osuđujući spoljnu politiku SAD dok je Hilari Klinton bila državni sekretar, rekao da bi ona trebalo da bude priznata “kao osnivač Islamske države”.

U obraćanju na skupu u gradu Dejtona Bič na Floridi, Tramp je kritikovao i politiku Hilari Klinton prema Bliskom istoku jer je ona, kako tvrdi, dovela do stvaranja Islamske države.

“To je zbog Hilari Klinton. Trebalo bi da dobije nagradu Islamske države kao njihov osnivač”, poručio je tada Tramp.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike