Tramp objavio broj telefona rivala posle kritike

Milijarder i kandidat za republikansku nominaciju za američke predsedničke izbore Donald Tramp napravio je najnoviji ispad u svojoj kampanji objavljivanjem telefonskog broja suparnika koji se usudio da ga kritikuje.

Kada je senator Lidzi Grejam nazvao Trampa najvećom svetskom budalom u televizijskom intervjuu milijarder je pročitao broj Grejamovog ličnog mobilnog telefona i pokazao ga televizijskim kamerama u toku jednog nastupa u okviru kampanje u Južnioj Karolini. Grejam se našalio da će morati da kupi novi telefon. 

Tramp je sada u sukobu sa većinom republikanaca posle niza zapaljivih komentara od kojih je poslednji bio ovog vikenda kada je ismejavao iskustvo senatora Džona Mekejna kao ratnog zarobljenika u Vijetnamu.

Od ulaska u predsedničku trku Tramp je uskomešao javnost komentarom da su meksički imigranti silovatelji, ubice i dileri droge, ali je kap izgleda prelila čašu kada je rekao da se Mekejn smatra herojem samo zato što je bio zarobljen i da on “ne voli one koji su zarobljeni”.

Tramp je od te izjave pojačao kritiku Mekejna i njegov rad po pitanjima ratnih veterana u Senatu, dok su političari obe stranke u američkom Kongresu i grupe veterana skočile u odbranu Mekejna, koji je bio republikanski kandidat za predsednika 2008. godine.

Tramp je prema anketama skočio na vrh liste onih koji se bore za republikansku predsedničku kandidaturu, ali su te ankete rađene pre njegovih komentara o Mekejnu.

U trci za nominaciju konzervativaca za predsednika SAD je 16 republikanaca. Poslednji je u trku juče ušao juče guverner iz Ohaja hrvatskog porekla Džon Kejsik, a njegova objava bačena je u zasenak najnovijim zapaljivim Trampovim izjavama.

Među vodećim kandidatima među republikancima važe bivši guverner Floride Džeb Buš, guverner Viskonsina Skot Voker, i senator Floride Mario Rubio.

(Beta)

Ostavite komentar