U trendu

Novi Trampovi napadi: OptuÅžuje sve redom…

Američki predsednik Donald Tramp optuÅžio je danas britansku premijerku Terezu Mej da je „uniÅĄtila bregzit“ i dodao da bi bilo kakav njen pokuÅĄaj da zadrÅži bliske odnose sa Evropskom unijom učinio malo verovatnim unosan trgovinski sporazum sa SAD.
„Ako sklope takav sporazum (sa Unijom), onda cĖemo mi poslovati sa EU umesto da poslujemo sa Britanijom, tako da bi to verovatno uniÅĄtilo dogovor“, rekao je Tramp u intervjuu za britanski „San“. On tvrdi da je Mejova ignorisala njegov savet, opredelivÅĄi se za strategiju „mekog bregzita“.

Upitan za tvrdnje da je nazvao britansku premijerku „nastavnicom koja voli da naređuje“, Tramp je rekao da je to „laÅžna vest“ „VaÅĄington posta“.

„Ne, ne, ne, ne. Nikad nisam rekao niÅĄta loÅĄe o njoj, to je laÅžna vest. Mislim da je ona divna osoba, lepo se sa njom slaÅžem“, rekao je Tramp.

Tramp je rekao i da bi bivÅĄi ministar spoljnih poslova Boris DÅžonson, koji je dao ostavku zbog „mekog bregzita“, bio „odličan premijer“.

„On je veoma talentovan momak, mnogo mi se sviđa. Mislim da bi bio odličan premijer, mislim da ima ono ÅĄto je potrebno“, rekao je Tramp.

Američki predsednik je oÅĄtro napao i gradonačelnika Londona Sadika Kana jer se, kako kaÅže, nije suprostavio teroristima i optuÅžio ga za porast kriminala u britanskoj prestonici. Istovremeno je optuÅžio i lidere EU da su uniÅĄtili svoju kulturu i identitet, dozvolivÅĄi milionima migranata da uđu u Uniju.

Predsednik SAD je dodao i da cĖe odrÅžati odnose sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, uprkos trovanjima nervnim agensom „novičokom“ u Solsberiju. Tramp tvrdi da milioni Britanaca podrÅžavaju njegovu politiku.

Američki predsednik je intervju za „San“ dao uoči sastanka sa premijerkom Tereza Mej na radnom ručku, posle kojeg bi trebalo helikopterom da ode u zamak Vindzor kako bi se se sastao s kraljicom Elizabetom Drugom.

Očekuje se da cĖe viÅĄe hiljada ljudi učestvovati u nizu protesta tokom njegovog boravka u Britaniji, podsecĖa „San“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoÅĄalji komentar