U trendu

Tramp: Ostavljam biznis, želim da Ameriku ponovo učinim moćnom

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp najavio je danas da će odustati od svog biznisa kako bi se u potpunosti usredsredio na upravljanje zemljom i „Ameriku ponovo učinio velikom“, javljaju agencije.

On je, na Tviteru, napomenuo da nije u obavezi da ostavi biznis, ali da to smatra „vidno važnim“ kao predsednik kako ne bi došlo do sukoba interesa s njegovim poslovnim poduhvatima, prenosi Rojters.

Tramp je rekao i da će o napuštanju biznisa dok je u Beloj kući govoriti na konferenciji za novinare koju će održati zajedno sa svojom decom idućeg meseca, navodi AFP.

„Održaću veliku konferenciju za štampu u Njujorku sa decom 15. decembra kada ću govoriti o činjenici da ću napustiti svoj veliki biznis u potpunosti kako bih se sasvim fokusirao na upravljanje zemljom da bih Ameriku učinio ponovo velikom!“, poručio je on putem Tvitera.

Donald Tramp je, kao republikanski kandidat, odneo pobedu na predsedničkim izborima u SAD održanim 8. novembra, porazivši demokratsku protivnicu Hilari Klinton.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar