U trendu

Tramp oštro protiv novinara

Kandidat Republikanske partije za predsednika SAD Donald Tramp oštro je kritikovao novinare na konferenciji na kojoj je govorio o 5,6 miliona dolara, koliko je prikupio za humanitarne organizacije za pomoć veteranima.

„Mediji treba da se stide“, rekao je Tramp u utorak na konferenciji koju je sazvao kako bi saopštio imena 41 ustanove koje su dobile deo novca prikupljenog na dobrotvornom skupu u januaru.

Tramp je više puta prekidao čitanje spiska grupa koje su dobile pomoć da bi se žalio na način na koji su novinari zvali dobrotvorne organizacije da bi proverili da li su primile novac.

Za političke novinare je rekao da su „odvratni“, a novinara mreže Ej-Bi-Si nazvao je „ljigavcem“.

Tramp je optuživao medije da su „neverovatno nepošteni“ u odnosu prema njemu i, umesto da ga pohvale za obezbedjenu pomoć, svi insistiraju da kaže ko je dobio novac i od toga prave negativnu priču.

„Nikada nisam dobio tako loš publicitet za obavljanje tako dobrog posla“, rekao je Tramp.
 
On je odbijao da otkrije ko je dobio novac, zbog čega se našao na meti novinara.

Iako je Tramp rekao da je većina novca poslata pre dosta vremena, neke organizacije, s kojima je AP razgovarao, rekle su da su novac dobile tek prošle sedmice.

Nekoliko čekova poslato je krajem marta, a veliki deo novca uplaćen je dobrotvornim organizacijama za veterane početkom prošle sedmice.

Tramp je izjavio i da nema nameru da promeni način na koji razgovara s novinarima ako bude izabran za predsednika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.