U trendu

Tramp otkrio „najveći politički skandal svih vremena“

Predsednik SAD Donald Tramp u petak, 18. maja, pojačao je napade na Ministarstvo pravde, tvrdeći da izveštaji pokazuju da je FBI ubacio ili regrutovao barem jednog doušnika u timu koji je vodio njegovu predsedničku kampanju 2016. godine.

Tramp je objavio da „izveštaji pokazuju da je bar jedan pripadnik FBI iz političkih razloga ubačen“ u njegovu kampanju.

„To se dogodilo na samom početku, mnogo pre nego što je laž o Rusiji postala glavna priča lažnih medija. Ako je to istina, to je najveći politički skandal svih vremena“, napisao je američki predsednik na Tviteru.

Bivši gradonačelnik Njujorka i državni tužilac Rudolf Đulijani, sada jedan od Trampovih advokata, rekao je za Si-En-En da on „ne zna pouzdano, a ne zna ni predsednik, da li je zaista bilo doušnika“.

„Dugo vremena nam se govori da je bilo neke vrste infiltracije“, rekao je Đulijani. „Svojevremeno je predsednik mislio da je reč o prisluškivanju.“

Ni Tramp ni Đulijani nisu dali nikakve dokaze o infiltraciji tadašnjih vlasti u Trampovu kampanju. FBI u petak nije imao komentar.

„Vašington post“ je prvi javio da je doušnik FBI i tajni dugogodišnji obaveštajni izvor osiguravao informacije u početku istrage FBI o navodnim vezama između Rusije i Trampove kampanje.

„Njujork Tajms“ je u sredu, 16. maja, preneo da se najmanje jedan vladin doušnik sreo nekoliko puta s dva bivša Trampova savetnika u kampanji, Karterom Pejdžom i Džordžom Papadopulosom.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar