Tramp: Poraz u Ajovi me „mrvicu“ razočarao

Američki biznismen i pretendent za kandidata Republikanaca za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je danas da je „mrvicu razočaran“ zbog poraza na stranačkim izborima u saveznoj državi Ajovi, na kojima je pobedio senator Ted Kruz.

Na prvom glasanju u trci za Belu kuću, Republikanci u Ajovi, poljoprivrednoj državi na američkom srednjem zapadu, podržali su juče ultrakonzervativnog Kruza, dok je Tramp završio na drugom mestu, jedva nesto bolji od trećeg rivala, senatora Marka Rubija.

Foto: Beta

Foto: Beta

Na pitanje novinara da li se oseća loše zbog takvih rezultata, Tramp je rekao: „Mrvicu sam razočaran… možda zato što su ankete pokazivale da vodim sa prednošću od pet odsto glasova.“

Američki milijarder je u nedeljama uoči stranačkih izbora u Ajovi vodio u gotovo svim državama SAD.

Tramp je dodao da postoji šansa da je njegova odluka da ne učestvuje u debati republikanskih kandidata na televiziji „Foks njuz“ loše uticala na rezultate izbora u Ajovi.

On je istakao i da se nije baš mnogo trudio da dobije izbore u toj američkoj saveznoj državi.

„Nisam tome posvetio baš puno vremena. Nisam ni očekivao da ostvarim neki dobar rezultat“, rekao je.

Na koferenciji za štampu pre skupa u Milfordu, u saveznoj državi NJu Hempšir, Tramp je preskakao sva pitanja novinara o tome šta misli zašto je izgubio u Ajovi i da li je nervozan povodom narednih stranačkih izbora u drugim državama.

Kad je, međutim, stao na binu i obratio se pristalicama, Tramp je oštro kritikovao medije za to što su posvetili više pažnje trećem mestu Rubija nego njegovom drugom mestu, novinare je nazvao „jadnicima“ i podstakao pristalice da ih izvižde.

Neki Trampovi fanovi ističu da ih poraz u Ajovi nije mnogo pogodio.

„Mislim da je ostvario prilično dobar rezultat s obzirom da se Kruz molio na svakom skupu u Ajovi, a to je prilično religiozna savezna država“, rekla je Eli DŽonson (33).

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar