U trendu

Tramp pozvao Dutertea u posetu SAD

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je filipinskog predsednika Rodriga Dutertea u Vašington, u telefonskom razgovoru, tokom koga su razgovarali i o Severnoj Koreji, saopštila je danas Bela kuća.

Bela kuća nije saopštila detalje o tome kada će se dvojica lidera sastati u Vašingtonu, ali je navela da se Tramp raduje poseti Filipinima u novembru, preneo je Rojters.

Prema rečima portparola filipinskog predsednika Ernija Abela, dvojica lidera imali su veoma prijateljski razgovor, preneo je AP.

Duterte je juče zatražio od SAD da iskažu uzdržanost nakon što je Severna Koreja izvršila raketnu probu i da ne idu na ruku lideru Kim Džong Unu, koji želi „kraj sveta“.

„On (Kim) samo hoće da okonča svet i zbog toga je veoma srećan. Uvek se smeje. Zapravo želi da završi sve“, rekao je Duterte.

On je istakao da u regionu Jugoistocne Azije vlada velika zabrinutost zbog tenzija izmedu SAD i Severne Koreje te da bi jedan pogrešan korak predstavljao „katastrofu“ i da bi Azija bila prva žrtva nuklearnog rata.

Prema njegovim recima, SAD, Japan, Južna Koreja i Kina imaju posla sa čovekom koji je „uzbuden zbog mogućnosti ispaljivanja projektila“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike