U trendu

Tramp pozvao na bojkot Američke fudbalske lige zbog klečećeg protesta igrača

Američki predsednik Donald Tramp nastavio je kritiku igrača američke fudbalske lige (NFL) i u nizu Tviter poruka rano jutros pozvao na bojkot lige kako bi se kaznili igrači koji protestuju tokom intoniranja nacionalne himne.

Tramp je ponovio da takve igrači, koji iz protesta kleče tokom sviranja himne, treba otpustiti ili suspendovati, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Tramp je u Tviter poruci rano jutros po američkom vremenu napisao: „Ako navijači NFL-a odbiju da idu na utakmice dok igrači ne prestanu da pokazuju nepoštovanje prema našoj Zastavi i Zemlji, videćete da će se stvari brzo promeniti. Otpustiti ili suspendovati“. On je u drugom Tvitu napisao da je broj gledalaca na NFL utakmicana „jako nizak“, da su igre dosadne i da mnogi ne dolaze zato što „vole našu zemlju“, i pozvao Ligu da „podrži SAD“.

Medjutim i danas su na utakmicama u Londonu više igrača iz Džeksonvil Džaguarsa i Baltimor Rejvensa vidjeni kako kleče pred početak utakmice.

Tramp je juče pojačao kritiku fudbalera i povukao pozivnicu košarkašu Stivenu Kariju za Belu kuću, što je naišlo na oštru reakciju fudbalera i košarkaša.

Američki predsednik je i na skupu u Alabami rekao da igrači američkog fudbala koji kleče tokom izvodjenja nacionalne himne treba da budu otpušteni.

Više igrača iz NFL-a, predvodjeni kvoterbekom Kolinom Kapernikom, kleči, sedi ili drži podignutu pesnicu tokom izvodjenja himne iz protesta prema načinu na koji policija tretira crnce i socijalnu nepravdu.

Prošle nedelje su na utakmicama u NFL-u, četiri igrača sedela ili klečala tokom intoniranje himne, dok su dvojica držala podignute pesnice.

„To je potpuno nepoštovanje za sve za šta se borimo“, rekao je ranije Tramp i pozvao vlasnike timova da reaguju. On je juče na Tviteru naveo: „Ako igrač želi privilegiju da zaradjuje milione dolara u NFL-u, ili drugim ligama, on ili ona, ne bi smeli da nepoštuju našu veliku američku zastavu (ili zemlju) i treba da stoje tokom himne. Ako ne, OTPUŠTEN SI. Nadji nešto drugo da radiš“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar