U trendu

Tramp pozvao na formiranje „pravednijih“ društvenih medija

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas na formiranje više i pravednijih društvenih medijskih kompanija kao odgovor na diskriminaciju, koju, kako je rekao, kao republikanac oseća iz kompanije Tviter.

On je, takođe, pozdravio učešće američkih poslanika, koji su pozvali izvršne vlasti iz nekoliko tehnoloških kompanija da svedoče u vezi sa raznim skandalima.

„Ne čudi što Kongres želi da učestvuje – i treba“, napisao je on na Tviteru.

Tramp ima jedan od najpraćenijih naloga na Tviteru, sa gotovo 60 miliona pratilaca, ali je on više puta kritikovao tu kompaniju i njene konkurente u društvenim medijima za ono što je nazvao pristrasnost protiv konzervativaca.

On je optužio Tviter i druge tehnološke kompanije da ograničavaju vidljivost istaknutih republikanaca u SAD, ali nije dostavio dokaze koji bi potkrepili tu tvrdnju.

Kompanija Tviter je saopštila da je posvećena slobodi izražavanja i redukovanja slučajne pristrasnosti u njenim algoritmima.

Izvršni direktor kompanije Tviter Džek Dorsi takođe je rekao da nema statistički značajne razlike između učestalosti gledanja tvitova demokrata i republikanaca.

(Tanjug)

Napišite komentar