U trendu

Tramp predvidja ustavnu krizu u SAD u slučaju pobede Hilari Klinton

Republikanski kandidat u trci za Belu kuću Donald Tramp izjavio je danas da previdja „političku krizu“ ako pobedi kandidatkinja demokrata Hilari Klinton zbog afere oko njene elektronske pošte, dok je ona ocenila da tu „nema slučaja“ protiv nje.

„Naša zemlja će nastaviti da pati. Ona (Klinton) nije sposobna ni kvalifikovana da bude predsednik SAD. Ako ona pobedi, zemlja će ući u ustavnu krizu“, rekao je Tramp u gradu Grend Repids u saveznoj državi Mičigen koja je tradicionalno naklonjena demokratama i u kojoj republikanski kandidat pokušava da pridobije pristalice uoči izbora 8. novembra.

Tramp je ocenio da će krivična istraga o mejlovima duže trajati ako Hilari Klinton pobedi, javila je agencija Frans pres.

„Za to vreme, (ruski predsednik) Vladimir Putin o kojem ona ružno govori i ostali svetski lideri će nam se smejati“, rekao je Tramp.

Američki Federalni istražni biro (FBI) obnovio je istragu o spornim mejlovima s privatnog servera Hilari Klinton dok je bila državna sekretarka.
Veruje se da istraga mejlova neće biti završena do predsedničkih izbora, koji će biti održani 8. novembra.

Klinton, koja boravi u državi Ohajo, rekla je povodom obnove istrage da „nema slučaja“ protiv nje, preneo je Asošijetid pres.

Ona je na predizbornom skupu u Kentu, u Ohaju, optužila FBI da je obnovio istragu „bez dokaza o bilo kakvom prestupu“.

Prema njenim rečima, Federalni istražni biro će doći do istog zaključka kao pre nekoliko meseci kada je u julu odbio da procesuira Klinton i njene saradnike i ceo slučaj zatvoren.

Ministarstvo pravde SAD saopšilo je danas Kongresu da će blisko saradjivati s FBI-ajem i posvetiti sve dostupne resurske kako bi se brzo pregledali mejlovi u vezi s Klinton.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.