U trendu

Šokirao svet: Tramp presudio — SAD izašle iz Sporazuma o klimi

Predsednik SAD Donald Tramp doneo je odluku da njegova zemlja izađe iz Pariskog klimatskog sporazuma, navodi „Aksios“, pozivajući se na izvore upoznate sa Trampovom odlukom.

Navedeno je da detalje izlaska iz Sporazuma izrađuje grupa činovnika, čiji je član i šef Agencije za zaštitu životne sredine Skot Pruit.

Grupa G7 je tokom nedavnog samita u Italiji pokušala da, između ostalog, postigne jedinstvo u borbi protiv klimatskih promena, ali je na kraju deklaracije bila prinuđena da prizna svoj poraz zbog pozicije SAD koje se nisu pridružile konsenzusu o Pariskom sporazumu. Tramp je nakon samita na Tviteru napisao da će naredne nedelje doneti odluku u klimi.

U nedelju je „Aksios“ saopštio, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Tramp informisao poverljivi krug ljudi da namerava da izvede SAD iz Pariskog sporazuma o klimi.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. mmm

    on je čovek od akcije a ne od populizma.Ne mlati praznu slamu i ne podnosi takve .Ne glumata ,trezveno razmišlja i ne ponaša se kao iz bajke-biblije.Čovek biznismen a čovek političar.Nije rekao da on sam neće da brine o ekologiji samo se ne slaže sa ovima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike