Tramp pristao na debatu sa Sandersom, ali uz visoku cenu

Izvesni kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp uslovno je pristao na debatu s kandidatom za nominaciju demokrata Bernijem Sandersom, ali uz visoku cenu – da televizijske mreže odvoje milione dolara u humanitarne svrhe.

Duel desnog i levog populiste, Trampa, koji je praktično obezbedio nominaciju republikanaca, i Sandersa, koji praktično nema šanse da bude kandidat demokrata, pobudio je interesovanje televizijskih mreža, ali nije izvesno da će velike televizije biti spremne da plate do 10 miliona dolara koliko je Tramp tražio da uplate za zdravlje žena.

Prestavnici Foks njuza (Fox News), Ej-Bi-Si njuza (ABC News) i Si-Bi-Es njuza (CBS News) su rekli da su te televizije zainteresovane za debatu, ali nisu naveli da li su spremne da plate 10 miliona dolara, preneo je Asošiejted pres.

Sanders, ne komentarišući Trampovu cenu, na Tviteru je izrazio oduševljenje što je republikanski kandidat prihvatio njegov poziv: “Uradimo to na najvećem mogućem stadionu”.

I Sanders i Tramp mogu imati korist od duela kakav nije zabeležćn u istoriji američkih predsedničkih trka – duel verovatnog kandidata republikanske stranke i autsajdera medju demokratama, pri čemu se zaobilazi verovatna kandidatkinja Hilari Klinton.

Klintonova je juče rekla novinarima da shvata da je predlog za debatu Sanders-Tramp “šala” i da ona očekuje da raspravlja s Trampom na jesen. Iz Sandersovog štaba kažu da to nije šala i optužuju Klintonovu da je uvredila glasače Kalifornije time što je izbegla debatu sa Sandersom uoči stranačkog glasanja u najvećoj američkoj državi.

(Beta)

Ostavite komentar