U trendu

Tramp se nagodio oko tužbe od 25 miliona dolara

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp pristao je u petak da se nagodi oko tužbi za prevare vezane za seriju predavanja o nekretninama na Univerzitetu Tramp za 25 miliona dolara, saopštili su zvaničnici.

Nagodbom bi bio završen spor koji je pratio Trampa tokom cele kampanje, i doveo do jednog od kontroverznijih momenata njegove kandidature, tvrdnji da je sudija koji je zadužen za te slučajeve pristrasan zbog svojih meksičkih korena.

Trampovi advokati odbacuju optužbe studenata koji tvrde da su zbog lažnih obećanja bili navedeni da plate 35.000 dolara kako bi naučili Trampove „tajne“ o investiranju u nekretnine od instruktora koje je on „lično odabrao“, prenosi Index.hr.

Tramp je priznao da to nije činio, ali da marketinški jezik koji se koristio nije trebalo shvatati doslovno. Dodao je kako je većina studenata tim predavanjima dala visoke ocene.

Za Univerzitet Tramp se vezuju tri parnice: dve zajedničke tužbe u Kaliforniji, kao i jedna u Njujorku koju je pokrenuo državni tužilac Erik Šnajderman. Nagodbom bi bile pokrivene sve tri.

Šnajderman je objavio kako je prevareno preko 5.000 studenata širom zemlje za oko 40 milona dolara.

Sudija Gonzalo Kuriel koji predsedava suđenjima u Kaliforniji pozvao je obe strane da se nagode.

Tramp je tokom svoje kampanje rekao da Kuriel, koji je rođen u Indijani u porodici meksičkih imigranata, ne može biti nepristrasan zbog obećanja iz kampanje da će sagraditi zid na granici SAD i Meksika kako bi zaustavio ilegalnu imigraciju.

Suđenje u jednom od slučajeva trebalo bi da započne 28. novembra na sudu u San Dijegu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.