U trendu

Tramp uzvraća: Komi je neiskreni ljigavac

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da je smanjeni direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi „neiskreni ljigavac“ kojem bi trebalo da se sudi zbog odavanja poverljivih informacija.

Predsednik SAD je na Tviteru zasuo Komija uvredama, pošto je bivši šef FBI napisao knjigu u kojoj je naveo da je Tramp „okoreli lažov“ koji se ponaša kao „vodja mafije“.

„On je slabić i neiskreni ljigavac koji je bio, kako je vreme dokazalo, užasan direktor FBI-aja“, naveo je Tramp.

Tramp je naveo da mu je bila „velika čast“ što je otpustio Komija za kojeg je rekao da je dokazano da je prosledjivao inforacije i da je lažov.

„Praktično svako u Vašingtonu je mislio da bi trebalo da bude otpušten zbog toga što je užasno radio posao dok, zapravno, nije otpušten“, naveo je Tramp.

On je dodao da je način na koji je Komi vodio slučaj demokratske predsedničke kandidatkinje Hilari Klinton „najogri ‘izošljareni posao’ u istoriji“.

U Komijevoj knjizi, čiji su delovi proceruli u javnosti pre objavljivanja, za Trampa se navodi da je „opsednut detaljima o sebi“.

Komi je naveo da je Tramp „neetičan, odvojen od istine i institucionalnih vrednosti“, da vlada „vodjen egom“ i lojalnošću koju zahteva da mu bude iskazana.

Tramp je Komija smenio u maju prošle godine zbog istrage FBI o mogućoj predizbornoj saradnji Trampovih saradnika s Rusijom 2016. godine.

Komi je u Senatu Kongresa SAD već pominjao pritiske Bele kuće i da je Tramp zahtevao njegovu lojalnost i zatražio da odustane od istrage postupaka generala Majkla Flina, tadašnjeg savetnika za državnu bezbednosti koji je bio primoran na ostavku.

U knjizi  „A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership“ (Velika lojalnost: Istina, laži i vodjstvo), koja izlazi 17. aprila, Komi opisuje 20 godina karijere za vreme predsednika Džordža Buša mladjeg i rada u FBI od 2013. do 2017. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar