U trendu

Tramp zahvalio Kimu i poručio da se raduje skorašnjem susret

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp zahvalio se severnokorejskom lideru Kim Džong Unu što je dozvolio da se posmrtni ostaci amerričkih vojnika poginulih u Korejskom ratu (1950-1953) vrate u SAD i dodao da se raduje što će ga uskoro videti.

„Hvala ti Kim Džong Un što si održao svoju reč i započeo proces slanja kući ostataka naših velikih i voljenih preminulih. Uopšte nisam iznenađen što si preduzeo taj ljubazan potez. I hvala ti na lepom pismu – radujem se skorašnjem susretu“, napisao je Tramp na svom Tviteru.

Severna Koreja je poslala ostatke preminulih američkih vojnika u sredu, a na Havajima ih je dočekao potpredsednik SAD Majk Pens.

Tramp i Kim su se susreli 12. juna u Singapuru i tada je, između ostalog dogovoreno da Severna Koreja vrati SAD posmrtne ostatke vojnika koji su učestvovali u Korejskom ratu.

Dogovorena je i denuklearizacija Severne Koreje, a iako je Kim započeo rasklapanje mesta za lansiranje raketa, u pojedinim medijima pojavili su se napisi da on to ipak ne čini, već da postoje tajna mesta za raketne i nuklearne probe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar