Tramp zapretio neposlušnim republikancima

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je danas poslanicima svoje Republikanske partije koji su sprečili usvajanje zakona o novom sistemu zdravstvene zaštite.

Na meti Trampa su ekstremno desni poslanici Predstavničkog doma okupljeni u Fridom kokusu koji su se protivili republikanskom predlogu za zamenu sistema zdravstvene zaštite, navodeći da je to samo blaža verzija sistema koji je pre sedam godina uveo tadašnji predsednik Barak Obama.

The Freedom Caucus will hurt the entire Republican agenda if they don’t get on the team, & fast. We must fight them, & Dems, in 2018!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 30, 2017

„Fridom kokus će ugroziti čitav republikanski plan ako se ne priključe timu i to brzo. Moramo se boriti protiv njih i demokrata 2018“, naveo je Tramp na Tviteru misleći na izbore za Predstavnički dokm koji se održavaju na jesen sledeće godine.

Predlog lidera Republikanske partije o zameni sistema zdravstvene zaštite koji je uveo Obama prošle nedelje je doživeo neuspeh pošto je povučen iz procedure u Kongresu zbog manjka podrške medju republikancima s krajnje desnice.

Tramp je u predizbornoj kampanji obećao da će odmah ukinuti Obamaker za šta se republikanci zalažu još od uvodjenja tog sistema pre sedam godina.

Predlog republikanskog vodjstva u Predstavničkom domu naišao je na otpor krajnje desnih kongresmena koji smatraju da je to samo blaža verzija Obamakera, ali i umerenih republikanca koji veruju da bi previše ljudi ostalo bez zdravstvene zaštite da je predlog usvojen.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike