Tramp želi Putinovu pomoć u krizi sa Severnom Korejom

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je očekivanje da će razgovarati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama predstojećeg samita u Vijetnamu, rekavši da želi njegovu pomoć kada je u pitanju kriza sa Severnom Korejom.

Tramp, koji boravi u poseti Japanu, rekao je da će s brojnim svetskim liderima razgovarati o vršenju pritiska na Severnu Koreju zbog nuklearnog programa te zemlje, ali i da bi „želeo Putinovu pomoć“, prenela je agencija AP.

Donald Tramp i Vladimir Putin mogli bi da se sastanu u dva navrata tokom azijske turneje američkog predsednika, i to najpre na samitu u Vijetnamu, a kasnije i na Filipinima.

Predsednici SAD i Rusije prethodno su razgovarali u julu na marginama samita G20 u Hamburgu.

Ruski ambasador Anatolij Antonov rekao je novinarima u Čikagu da će eventualni sastanak Trampa i Putina doprineri medjunarodnom miru, navodi Tass.

„Mislim da su kontakti izmedju lidera uvek korisni“, rekao je Antonov na marginama konferencije ruskih i američkih naučnika u Čikagu, i dodao da ima pozitivna očekivanja kada je u pitanju sastanak Putina i Trampa.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u petak da su u toku pregovori o sastanku Putina i Trampa na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC – Asia Pacific Economic Cooperation) koji će biti održan u Vijetnamu 10. i 11. novembra.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike