Trampov saradnik slučajno otkrio planove za bezbednost (foto)

Državni sekretar Kanzasa Kris Kobah koji je deo Trampovog prelaznog tima za imigraciju slučajno je tokom sastanka sa Trampom otkrio bitne planove, prenose svetski mediji.

Kobah i Tramp su pozirali za fotografiju u Nju Džersiju, a Kobah je u tom trenutku u levoj ruci držao nekoliko papira. Na delu onog koji se nalazi na vrhu koji nije pokriven Kobahovom rukom sve se vidi šta piše.

Trampov saradnik izgleda nije računao na moć zumiranja, piše “Los Anđeles tajms”.

Sekretarijat za unutrašnju bezbednost, Kobahov plan za prvih 365 dana

Ulazak potencijalnih terorista
Ažuriranje i obnavljanje NSEER (Nacionalni ulazno-izlazni sistem registracije) sistema za praćenje koji je bio na snazi od 2002. do 2005. godine. Pratiti sve visokorizične strane subjekte
Dodati sve provere zaposlenih za visokorizične strance; pitati da li podržavaju šerijatski zakon, džihad, jednakost muškaraca i žena i Ustav SAD.
Smanjiti uvoz sirijskih izbeglica na nulu, za to koristiti ovlašćenja u skladu sa Zakonom o izbeglicama iz 1980.

Rekordan broj stranaca koji su izvršili krivično delo u prvoj godini.
Ipak, kako navodi “Los Anđeles tajms”, ti planovi ne predstavljaju ništa novo. Tramp je više puta ponovio da planira da deportuje dva do tri miliona ilegalnih imigranata koji spadaju pod njegovu definiciju “kriminalca”.

https://twitter.com/The_NewRight/status/800814656860393473?ref_src=twsrc%5Etfw

Takođe, Kobah, koji se nalazi iza više kontroverznih zakona o imigraciji i arhitekta je NSEER sistema, ranije je izjavio da će pomoći Trampu da preokrene Obaminu politiku o imigracijama.

List tu navodi da je Obamima administracija deportaciju imigranata sa presudama za krivična dela stavila kao drugrazredni prioritet, a od početka njegovog mandata deportovano je više ljudi nego kod bilo kog drugog predsednik u istoriji SAD.

Osim toga, ono ističu da se u Kobahovom tekstu se pominje definicija “criminal alien“ (bilo koji stranac uhapšen zbog bilo kog zločina i bilo koji član bande), fraza “386 milja postojanja zida” i Patriotski akt.

Lider manjine u Senatu Kanzasa Entoni Hensli kritikovao je Kobaha.

“Ironija je da on želi posao u Državnoj bezbednosti, a vi možete da vidite na fotografiji ono što bi trebalo da bude poverljiva stvar”, rekao je Hensli.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike