U trendu

Trampov zet danas i sutra odgovara pred Kongresom

Viši savetnik u Beloj kući i zet američkog predsednika Donalda Trampa, Džared Kušner, danas i sutra će odgovarati na pitanja iza zatvorenih vrata pred Kongresom kada će poslanici pokušati da donesu zaključak o tome da li je Trampova kampanja imala pomoć Rusije u pobedi na prošlogodišnjim predsedničkim izborima.

Očekuje se da Kušnner odgovara na pitanja o svojim kontaktima sa ruskim građanima i zvaničnicima, pred Komitetom Senata za obaveštajna pitanja danas, a pred Predstavničkim domom Senata za obaveštajna pitanja u utorak, prenosi Rojters.

Kako agencija podseća, Tramp je optuživan da su članovi njegove kampanje radili u dosluhu sa Rusijom koju američke obaveštajne agencije optužuju da se mešala u prošlogodišnje izbore u toj zemlji.

Moskva te optužbe odbacuje, a Tramp je izjavio da u toku njegove kampanje nije bilo saradnje sa Rusijom.

Početkom meseca agencije su prenele da su nakon što je Tramp prošle godine nominovan za republikanskog predsedničkog kandidata, njegov najstariji sin Donald Tramp mlađi, Kušner i tadašnji šef Trampove predizborne kampanje Pol Manafort bili na sastanku sa ruskom advokaticom Natalijom Veseljnickajom koja je posedovala potencijalno štetne informacije po njegovu protivkandidatkinju na izborima, Hilari Klinton.

Kako je Rojters prethodno izvestio, saopštenje Odbora za pravosuđe američkog Senata, Donald Tramp mlađi i Pol Manafort će svedočiti 26. jula pred tim odborom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar