U trendu

Trampov zet imao kontakte sa Rusima pre i posle kampanje

Zet američkog predsednika Donalda Trampa i njegov blizak savetnik Džered Kušner imao je najmanje tri neotkrivena kontakta sa ruskim ambasadorom u SAD, za vreme i nakon predsedničke kampanje 2016. godine, saopštilo je sedam trenutnih i bivših američkih zvaničnika.

U te kontakte spadaju i dva telefonska poziva obavljena između aprila i novembra prošle godine, prenosi Rojters navodeći da se početkom godine Kušner našao u fokusu istrage FBI u vezi toga da li je bilo „dosluha“ između Trampove kampanje i Kremlja.

Kako se navodi, nove informacije o dva poziva, kao i drugi detalji koje je Rojters otkrio, rasvetlio je kada i zašto je Kušner privukao pažnju FBI i pokazale da su kontakti sa ruskim ambasadorom Sergejom Kisljakom bili opsežniji nego što je Bela kuća objavila.

List Vašington post prvi je pisao o učešću Kušnera u tim kontaktima sa Rusima, a kako se utvrdilo, zabeleženo je najmanje 18 neotkrivenih poziva i mejlova između Trampovih saradnika i osoba povezanih sa Kremljom sedam meseci pre predsedničkih izbora, uključujući i šest poziva sa Kisljakom.

Kušnerov advokat kazao je da je on spreman da razgovara sa saveznim istražiteljima, prenosi AP.

„FBI pokušava da bude temeljan u svojoj istrazi. Ako je javno objavljeno da se Kušner sastao sa Rusima, a istraga se odnosi na sastanke administracije sa Rusima, ok, onda verovatno žele da razgovaraju sa svima“, rekao je Kušnerov advokat.

(Tanjug)

1 komentar
  1. goran manic

    Američke obaveštajne i bezbedonosne službe post-festum otkrivaju događaje i procese koji su se dešavali u najvišim i najvažnijim oblastima državnog aparata. Osim toga, uglavnom su izvor afera i lažnih afera. Očigledno je da je američka zaštita države i jako bušna i jako slaba, naročito visokotehnološki deo. Rusi su to iskoristili i, slično kao sa kosmičkim programom šezdesetih, doživeli ozbiljne udarce i poraze. Ispostavlja se da nije samo NATO „zastareo“ i neefikasan već i obaveštajni korpus. USA je, očigledno u problemima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike