U trendu

Trampove beleške otkrile jednu rečenicu zbog koje ga svi ismevaju (foto)

Sastanak Donalda Trampa sa preživelim svedocima nedavnog masakra u srednjoj školi na Floridi bio je vrlo emotivan, ali beleške predsednika SAD otkrivaju da je on stigao i više nego pripremljen.

Na internetu se pojavila fotografija koja jasno pokazuje šta je zapisano u njegovim beleškama, među kojima su i pitanja upućena učenicima: „Šta najpre želite da znam o vašem iskustvu?“ i „Šta možemo da učinimo da se osećate bezbedno?“, ali je peta stavka u podsetniku izazvala podsmeh, a ona glasi: „Čujem vas“.

Odmah su se pojavile kritike na račun Trampa i mnogi su se pitali zbog čega predsednik mora da zabeleži rečenicu koja će ga podsetiti da bude saosećajan.

Tramp je juče predstavio i, po mnogima, suludi plan za zaštitu učenika od pucava u školama. On je predložio da nastavnici i drugi zaposleni u školama nose oružje kako bi se učenici osećali sigurnije.

– Kada biste imali nastavnika koji je vešt i obučen sa oružjem, to bi moglo da okonča napad vrlo brzo – kazao je američki predsednik, priznajući da bi takva ideja izazvala kontroverze.

Ovakav predlog izazvao je buru među zaposlenima u prosveti, koji su na internetu komentarisali da u školi žele da učenicima prenesu znanje i izvedu ih na pravi put, a ne da im daju primer noseći puške i pištolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)