U trendu

Trampove reči ulivaju nadu

Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp spreman je da „krene putem dijaloga sa Rusijom“, a njegova namera da reši problem islamskog radikalizma i terorizma uliva nadu, izjavio je danas patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

„Na mene su pozitivan utisak ostavile izjave novoizabranog predsednika SAD Trampa, koji je jasno rekao da će rešiti problem islamskog radikalizma i terorizma. Daj Bože, da u tom pravcu krene razvoj odnosa Rusije sa Sjedinjenim Državama, jer je danas terorizam realna opasnost za sve nas“, izjavio je patrijarh u intervjuu televizijskom kanalu RT uoči svog 70. rođendana koji se obeležava 20. novembra.

Prema rečima poglavara Ruske pravoslavne crkve, „sudeći prema onome što je Tramp govorio tokom svoje predizborne kampanje, može se suditi o tome da on želi da krene putem dijaloga sa Rusijom… uključujući, pre svega, borbu protiv terorizma“, prenosi Sputnjik.

Patrijarh je dodao da su predizborne izjave Trampa „bile potpuno suprotne onome što su govorili drugi“.

„I zbog toga u izjavama drugih nije bilo nade, a ove izjave daju nadu. Veoma je važno da lideri moćnih država, koje utiču na situaciju u celom svetu, svojom politikom daju nadu u bolju budućnost“, naglasio je ruski patrijarh.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike