U trendu

„Trampu Nobelova nagrada ako reši dve velike krize“

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je danas da bi američki predsednik Donald Tramp zaslužio Nobelovu nagradu za mir ako uspe da reši probleme sa Iranom i na Korejskom poluostrvu.

„Ako Tramp može da reši krizu vezanu za Severnu Koreju i nuklearni sporazum sa Iranom, ne vidim zašto je on manje kandidat za Nobelovu nagradu za mir od (bivšeg predsednika SAD) Baraka Obame“, rekao je Džonson za Skaj njuz.

Šef britanske diplomatije boravi u dvodnevnoj poseti SAD, tokom koje nastoji da spreči povlačenje Trampa iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, navodi sajt Politiko u svom evropskom izdanju.

Ranije danas, Džonson je za „Njujork tajms“ napisao autorski tekst u kojem upozorava Trampa da bi bila greška odbaciti taj sporazum, a istovremeno ističe da se manjkavosti s tim u vezi „mogu otkloniti“.

Džonson je, takođe, izrazio uverenje da će britanske, nemačke i francuske diplomate sarađivati sa Amerikancima na otklanjanju predsednikove zabrinutosti u vezi sa sporazumom postignutim sa Iranom 2015.

Džonsonova poseta SAD usledila je nakon sličnih pokušaja nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona, zaključuje Politiko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar