U trendu

Tri meseca proveo na aerodromu zbog straha od kovida

ČIKAGO – Aditja Sing, 36-godišnji muskarac, uhapšen je u subotu kada su mu pripadnici obezbeđenja tražili dokumenta, javlja BBC, a čovek je proveo tri meseca potpuno neopažen na aerodromu jer se plašio da leti avionom z bog pandemije.

On ej tri mseca proveo u obezbeđenom delu međunarodnog aerodroma u Čikagu, saopštio je američki tužilac.

Sing je imao značku na kojoj je pisalo „menadžer“, a čiji je nestanak vlasnik prijavio još u oktobru.

Inače, kako je policija saopštila, Sing je doleteo iz Los Anđelesa na aerodrom O’Her 19. oktobra i navodno je našao službenu legitimaciju na aerodromu.

„Bio je previše uplašen da ode kući zbog kovida-19“, rekla je pomoćnica državnog tužioca Ketlin Hagerti, prenosi Čikago Tribjun. Dodala je da Sing živeo od pomoći drugih putnika i tako je proveo tri meseca, dok u subotu nije uhapšen.

Sing, inače, živi u predgrađu Los Anđelesa i nema krivični dosije i nejasno je zašto je boravio u Čikagu.

Optužen je za krivično delo upada u zabranjeno područje aerodroma i prekršaj, zabranjen mu je ulazak na aerodrom i mora da plati kauciju 1.000 dolara.

Odeljenje vazduhoplovstva iz Čikaga, koje nadgleda gradske aerodrome, je nakon svega objavilo: „Iako je ovaj incident i dalje pod istragom, uspeli smo da utvrdimo da ovaj gospodin nije predstavljao bezbednosni rizik za aerodrom ili za putnike“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.