U trendu

Trodnevna žalost u Francuskoj zbog napada u Nici

Predsednik Francuske Fransoa Oland proglasio je trodnevnu žalost u Francuskoj 16, 17. i 18. jula zbog napada u Nici u kome je ubijeno najmanje 84 ljudi, saopštila je danas Jelisejska palata.

Tokom dana žalosti zastave će biti spuštene na pola koplja, navodi Jelisejska palata na svom tviter nalogu.

Francuski predsednik održao je danas krizni sastanak Saveta odbrane koji okuplja ministre odbrane i unutrašnjih poslova, izmedju ostalih.

Premijer Francuske Manuel Vals je izjavo posle sastanka da je Francuska još jednom pogodjena kukavičkim terorističkim napadom i da terorizam teško pogadja Francusku, ali i da će nažalost biti još takvih dogadjaja i još žrtava.

„Mi smo suočeni sa ratom i cilj terorista je da unesu strah i paniku“, rekao je Vals.

Vals je ponovio reči francuskog predsednika Olanda da je Francuska velika zemlja sa velikom demokratijom i da neće sebi dozvoliti da bude destabilizovana.

Rekao je da je jedini odgovor Francuske da će ostati verna 14. julu, odnosno Francuskoj koja je ujedinjena i okupljena oko svojih vrednosti.

Predlog zakona kojim s produžava do kraja oktobra vanredno stanje na snazi u zemlji od ekstremističkih napada iz novembra 2015. u Parizu biće predat parlamentu u sredu i četvrtak na razmatranje, rekao je Vals posl kriznog sastanka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar