Trolovi stvorili „kompromitujuće informacije“ o Trampu?

„Tajni izveštaj“ o „vezama“ novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa sa Rusijom su plod fantazije internet trolova sa popularnog servisa „4chan“, tvrdi internet izdanje lista Gejtvej pandit.

Foto: Beta

Prema rečima korisnika koji sebe naziva jednim od autora „izveštaja“, tekst „tajnog dokumenta“ predali su američkom političkom komentatoru Riku Vilsonu još u novembru 2016. godine. Dalje je Vilson predao informaciju CIA, dok je uprava stavila veo tajne na njega i uključila ga u svoj izveštaj.

„Oni su uzeli to što sam dao Riku Vilsonu i predstavili ga kao ’rusku špijunažu‘. Oni još uvek veruju u to. Momci, oni su zaista u velikom očaju. Sada nema ni jednog skandala sa Trampom koji bi zaslužio poverenje“, naveo je anonimni korisnik.

Ranije je Ci-En-En saopštio da su se kompromitujuće informacije nalazile u kratkom pregledu na dve stranice, koji je priložen uz izveštaj specijalnih službi. Prema podacima izvora televizije, tzv. „agenti“ iz Rusije poseduju lične i finansijske informacije o Trampu.

Kako pretpostavlja televizija, deo tih saopštenja je zasnovan na beleškama bivših saradnika britanske obaveštajne službe. Si-En-En navodi da FBI još proverava istinitost navoda, čiji se veći deo bazira na navodnim „ruskim izvorima“.

Mnogi važni detalji, koji se tiču Trampa, nisu potvrđeni.

(Sputnjik)

Ostavite komentar

Ostavite komentar