U trendu

Trolovi stvorili „kompromitujuće informacije“ o Trampu?

„Tajni izveštaj“ o „vezama“ novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa sa Rusijom su plod fantazije internet trolova sa popularnog servisa „4chan“, tvrdi internet izdanje lista Gejtvej pandit.

Prema rečima korisnika koji sebe naziva jednim od autora „izveštaja“, tekst „tajnog dokumenta“ predali su američkom političkom komentatoru Riku Vilsonu još u novembru 2016. godine. Dalje je Vilson predao informaciju CIA, dok je uprava stavila veo tajne na njega i uključila ga u svoj izveštaj.

„Oni su uzeli to što sam dao Riku Vilsonu i predstavili ga kao ’rusku špijunažu‘. Oni još uvek veruju u to. Momci, oni su zaista u velikom očaju. Sada nema ni jednog skandala sa Trampom koji bi zaslužio poverenje“, naveo je anonimni korisnik.

Ranije je Ci-En-En saopštio da su se kompromitujuće informacije nalazile u kratkom pregledu na dve stranice, koji je priložen uz izveštaj specijalnih službi. Prema podacima izvora televizije, tzv. „agenti“ iz Rusije poseduju lične i finansijske informacije o Trampu.

Kako pretpostavlja televizija, deo tih saopštenja je zasnovan na beleškama bivših saradnika britanske obaveštajne službe. Si-En-En navodi da FBI još proverava istinitost navoda, čiji se veći deo bazira na navodnim „ruskim izvorima“.

Mnogi važni detalji, koji se tiču Trampa, nisu potvrđeni.

(Sputnjik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike